Search
Close this search box.

שימוש בשדות להזנת תכנים

לאחרונה נתקלתי כמה פעמים בשאלות שנוגעות לשליטה של הלקוח על התכנים באתר לאחר סיום העבודה עליו. לדוגמה:

  • הלקוחה רוצה לעדכן את התמונות שמופיעות בגלריה.
  • אני (הלקוחה) רוצה את היכולת להוסיף בהמשך עמודים חדשים עם תכנים חדשים.
  • הלקוחה רוצה לתת שליטה למקדם האתר על הטקסטים בעמוד הבית/אודות/צור קשר וכו'.

אני בטוחה שנתקלת בזה לפחות פעם אחת.

כשאני בונה עמוד באלמנטור, ומכניסה בתוכו את כל התכנים – האפשרות היחידה של הלקוחות שלנו לשנות את הטקסטים או התמונות היא להכנס בעצמם לעריכת העמוד באלמנטור ולשנות. מאחר מדובר בדרך כלל באנשים שלא מגיעים מעולמות האלמנטור – ישנו סיכון רציני שהם יפגעו בטעות במבנה העמוד.

כדי להמנע מראש מבעיות כאלה – מומלץ לבנות את העמודים תוך שימוש בשדות להזנת תכנים. הטקסטים והתמונות מוזנים במקום אחד – בעריכה הרגילה של העמודים, ונשלפים במקום אחר – העריכה של אלמנטור.

באופן הזה הלקוח יכול לשלוט על התכנים שמופיעים בעמוד ולעדכן אותם כרצונו, בלי להכנס לעריכה באמצעות אלמנטור ובלי לפגוע בעיצוב בטעות.

דוגמה?

נניח שבעמודי פוסטים אני רוצה להוסיף את שם המחבר. כלומר – כאשר הלקוח יזין פוסט חדש בניהול, הוא יזין כותרת + תוכן + קטגוריה, כרגיל, וגם יהיה לו שדה להזנת שם המחבר. את השדה הזה אני יציג בעמוד פוסט באתר.

האם נדרש תוסף?

כן. 

אם את משתמשת בjetEngine באתר את יכולה להשתמש בשדות שהוא מאפשר, ואם לא – אני ממליצה בכל פה להשתמש בתוסף Advanced custom fields, עדיף בגרסת הפרו שלו (לא יקרה והיא ללא הגבלת זמן או אתרים, ללא צורך בחידוש נוסף).

ומה הלאה?

נתחיל מלהוסיף קבוצת שדות חדשה ולתת לה שם שיהיה לנו קל לזהות את הקבוצה באמצעותו. לדוגמה "שדות לפוסטים".

כעת נגדיר איפה אנחנו רוצים שהשדות החדשים יופיעו לנו, במקרה שלנו – בעמודי הפוסטים.

עכשיו זה הזמן ליצור את השדות שיופיעו בקבוצה. במקרה שלנו – שדה אחד, מסוג טקסט, שקוראים לו "שם המחבר". שימי לב שיש לך 2 שדות לשם השדה. אחד מיועד לשם בתצוגה – ושם תכתבי חופשי בעברית ורווחים, והשני – המזהה של השדה בDB של האתר. שם מומלץ להשתמש באנגלית וללא רווחים. את יכולה להפריד בין מילים באמצעות הסימנים – או _.

לאחר שהוספתי את השדות שאני צריכה – אני שומרת את הקבוצה, ועוברת לעמוד של פוסט לדוגמה כדי להזין תוכן בשדה החדש. אני עושה את זה בעריכה הרגילה, ולא בעריכה באמצעות אלמנטור.

ובחזרה לאלמנטור

לאחר שהזנתי שם מחבר ושמרתי – זה הזמן לחזור לאלמנטור, לעריכה של התבנית לעמודי פוסטים.

את הכותרת של הפוסט אני שולפת כרגיל באמצעות תגיות דינמיות ושם כותרת הפוסט, את התוכן – תגיות דינמיות ותוכן הפוסט, וכו', כרגיל.

עכשיו כדי לשלוף את השדה החדש אני גם משתמשת בתגיות דינמיות. אם השתמשתי בשדה של ACF – אני בוחרת בעריכה – שדה של ACF, ואז במתקדם בוחרת את שם השדה שאותו אני רוצה לשלוף. אם השתמשתי בJET זה אמור להיות גם כן משהו דומה.
עכשיו בכל פוסט יישלף שם המחבר שהוזן באותו פוסט.

דוגמה נוספת

בעמוד אודות אני יכולה להוסיף קבוצת שדות חדשה, להגדיר לה שתופיע בעמוד אודות, ולתת בה את השדות "כיתוב לקומת הנעה לפעולה" ו-"קישור לקומת הנעה לפעולה", ואז לשלוף אותם בטקסט שיופיע בקומת הנעה לפעולה ובקישור שיופיע באותה קומה. כך הלקוחה תוכל להשתמש בקומה הזו בעתיד להנעות לפעולות אחרות. 

אני יכולה גם להוסיף שדה מסוג תמונה ולקרוא לו "תמונת רקע לקומת הנעה לפעולה", ואז בקומת הנעה לפעולה (באלמנטור) במקום להעלות תמונה מתוך המדיה – לבחור תגיות דינמיות, ואז את השדה "תמונת רקע לקומת הנעה לפעולה".

אפשר להשתמש בזה עוד – עבור גלריות (שדה מסוג גלריה של ACF מושלם בשביל זה), בשביל קומה של מספרים רצים (תני שדות מסוג מספר להזנת המספרים שאליהם צריך להגיע), צבע הכותרת (שדה מסוג color picker) ועוד כיד הדמיון הטובה עליך.

ככה את נותנת למזין התוכן שליטה מלאה על כל התכנים באתר, או לפחות כמה שיותר תכנים באתר.

מזמינה אותך לשחק עם השדות ולשלוח לי רשמים והסתייגויות – מה עבד טוב, מה פחות. האם עבדת עם ACF או עם שדות של JET, וכל מה שיש לך לומר על הנושא.